2014-03-26

ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ ”IZABELA”

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (deserturi)

inghetata-de-casa-izabela
Oricât de ademenitoare și de gustoase ar părea, înghețatele de cumpărat nu sunt la fel de bune pentru noi, și mai ales pentru copii, ca acelea de casă. Nu cunoaștem prospetimea ouălor folosite (dacă or fi ouă și nu praf de ouă), nu știm ce conservanți și ce coloranți sunt utilizați. 

Pe de altă parte, știm că adesea copiii, și chiar adulții, au probleme după ce consumă înghețata din comerț. Ba alergii, ba indigestii, ba toxiinfecții alimentare. De aceea, e bine să ne facem acasă înghețata, mai ales după rețete ca aceasta, simplă, ușoară și rapidă. Iată o rețetă rapidă, aflată de mine de la prietena mea, Izabela.
• 400 g smântână ( o găletuşă)  • 150 g zahăr  • 3-4 ouă  • 1 cană cu zmeură sau cu bucăţele de căpşune  ori de caise etc. sau o lingura de cafea instant, ori de ciocolata rasa
  • Cu mixerul, se bat albuşurile spumă tare, se adaugă apoi zahărul puţin câte puţin, apoi gălbenuşurile.
  • Tot cu mixerul, se bate separat smântâna, apoi se adaugă compoziţiei de mai sus, după care se adaugă fructele sau cafeaua sau ciocolata.
  • Se toarnă compoziţia într-un vas de plastic mai plat (poate fi chiar o cutie mai mare de la îngheţata de cumpărat) şi se dă la congelator.
  • Se scoate cu 30 de minute înainte de a fi servită. Se poate garnisi cu frişcă sau cu sos din fructul respectiv, ori sirop din dulceaţa de fructul respectiv.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto
Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

2 comentarii:

  1. suna bine Izabela aceasta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sună bine, dar mai ales este gustoasă și curată, fără E-uri și riscurile aferente. ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !