Prima pagina

Pui

REȚETE CU PUI


pui-a-la-francaise
Pui à la française 
Această pagină conține rețete culinare ale unor preparate din pui. De fapt, se vor regăsi aici nu numai rețete cu pui, ci și cu carnea altor păsări: curcan, gâscă, rață.

Sfaturi:
  • În general, arată bine să frigem o pasăre la cuptor în întregime, dar este mult mai practic să o tăiem bucăți, fiindcă unele părți, ca pieptul și partea superioară a copanelor, se pretează la fripturi, altele (spatele, gâtul, aripile, pipota, ficatul, partea inferioara a picioarelor sau ciocănelele) la ciorbe sau la diferite mâncaruri cu legume. 
  • Pe de altă parte, pentru prăjire sau frigere se recomandă păsări mai tinere, în timp ce pentru ciorbe, supe sau mâncăruri sunt mai bune păsările mai mature.
Cordon bleu
Curcan la cuptor
* Curry cu pui și orez
Ficăței de pui în vin
Ficăței de pui cu kaizer
Ficăței de pui cu ciuperci
Friptură de pui cu varză călită
Mâncare de castraveți cu pui
Ostropel de pui
Papricaș de pui cu găluște de făină
Piept de curcan umplut
Piept de pui cu legume
Piept de pui umplut
Pilaf cu pui
Pui à la Macédoine
Pui cu ciuperci
Pui cu țelină
Pui Shanghai
Pui cu sos Bechamel
Pui cu sos de roșii și usturoi
Pui fript pe sticlă, fără grăsime
Pui provensal și cartofi umpluți
Pui umplut à la Trentina
Pui cu gutui
Pui cu lămâie
Pui în marinada Jerk
Pui marinăresc
Pui cu smântână și cartofi țărănești
Pui à la française
Pui Kievskaia
Rață cu varză

* = rețetele pot fi găsite și pe pagina de Facebook Zina în bucătărie și pe pagina de G+ În bucătărie la Zina

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !