Prima pagina

Porc/vită/miel

REȚETE CU CARNE DE PORC, VITĂ SAU MIEL


retete-cu-carne-de-porc-muschi-umplut-cu-carnat
Rețete cu carne de porc (sau vită, miel): Mușchi de porc umplut cu cârnat
Această pagină conține rețete culinare ale unor preparate din carne de porc, de vită sau de miel.
Ca și în cazul păsărilor, și aceste animale au părți care se pretează mai bine la fript sau prăjit, iar altele la ciorbe sau mâncăruri cu legume. Astfel:

  • De la miel sunt bune pentru friptură partea de sus a picioarelor și mușchiuleții de pe spate, din cap se face vestitul borș de miel, iar din inimă, ficat, rinichi, drobul. 
  • La porc și vită, pentru fripturi și grătare sunt bune antricoatele, cotletele, mușchii, dar la sarmale este de preferat ceafa de porc.
  • În general, pentru fripturi este de preferat carnea animalelor tinere.
  • Prăjirea se face în grăsime încinsă, la foc iute. 
  • Pentru coacerea în cuptor carnea se împănează și se leagă, se unge uniform cu grăsime, vasul se acoperă. 
  • Pentru grătar, carnea se taie în felii și nu se întoarce decât o singură dată.
  • Pentru mâncăruri sau pentru tocături, în general carnea se curăță de pielițe și se taie în bucăți convenabile ca mărime, iar mâncarea se fierbe acoperită, la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !