Prima pagina

Ciorbe. Supe.

BORȘURI - CIORBE - SUPE
retete-de-borsuri-ciorbe-supe-supa-cu-galuste
Rețete de borșuri, ciorbe, supe: Supă cu găluște
Această pagină contine retete culinare ale unor preparate care se servesc ca prim fel la masă, după aperitive. Ele, mai ales când sunt consumate calde, au rolul de a pregăti stomacul pentru a primi alimentele solide și a efectua digestia, prin realizarea unei ușoare relaxări a stomacului și stimulării secreției de sucuri digestive.
Câteva reguli generale, valabile pentru mai toate supele și ciorbele:

  • Se pun la fiert cu apă rece. 
  • Sarea se pune de la început. 
  • Dacă se dreg cu gălbenuș de ou, acesta se freacă întâi cu sare și puțină apă și se adaugă numai în cantitatea de supă sau ciorbă care se consumă la o masă. 
  • Ciorbele se acresc fie cu suc de lămâie, fie cu oțet ori cu borș. În cel din urmă caz, ele mai poartă și numele de borșuri. În unele zone ciorbele se acresc și cu corcodușe verzi sau cu prune verzi.
Borș de ciuperci - de post
Borș de salată verde

Ciorbă ardelenească din carne de vită
Ciorbă de broccoli - de post
Ciorbă cu perișoare
Ciorbă de vită
Ciorbă de vită à la grecque
Ciorbă de pește
Ciorbă de cartofi - de post
Ciorbă de lobodă - de post

Consommé
Fondue - Supă-cremă de brânză topită
Supă-cremă de gulii, dovlecei și morcovi
Supă de ceapă (1)
Supă de ceapă (2)
Supă de ciuperci - de post
Supă-cremă de roșii à la J.F.K.
Supă-cremă de legume cu crutoane - de post
Supă de fasole boabe - de post
Supă de mazăre
Supă Minestrone - de post
Supă de roșii cu orez - de post
Supa de usturoi - de post
Supă de varză cu Kaizer și smântână
Supă de vită cu găluște
Supă de zarzavat cu paste - de post
Supă Xavier

* = rețetele pot fi găsite și pe pagina de Facebook Zina în bucătărie și pe pagina de G+ În bucătărie la Zina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !