Prima pagina

2014-03-29

PRĂJITURĂ CU PIERSICI. Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

prajitura-cu-piersici
Prăjitură cu piersici
• 600 g piersici  proaspete sau conservate prin uscare și rehidratate  • 250 g făină  • 250 g zahăr  • 200 g unt (un pachet)  • 3 ouă  • 1 praf de copt  • esenţă de rom  • 3 linguri cu zahăr pudră  • 3 linguri cu nucă măcinată  • nucă de cocos rasă


  • Nuca se macină, piersicile, bine spălate şi şterse, se taie felii. Dacă se folosesc piersici din compot, se lasă întâi să se scurgă bine.
  • Se mixează untul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle, apoi făina şi praful de copt.
  • Se adaugă nuca măcinată şi esenţa de rom şi se amestecă.
  • Se unge tava cu unt, apoi se presară un strat subţire de făină şi se toarnă jumătate din compoziţie. Se aşează apoi feliile de piersici şi se toarnă restul compoziţiei. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.
  • Se lasă la răcit, apoi se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr-pudră şi cu nucă de cocos.
  • La această prăjitură merge un pahar de vin negru şi dulce.
Poftă bună la prăjitura cu piersici!
Sursa foto


Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (dulciuri):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !