Prima pagina

2014-03-25

PASCĂ FĂRĂ ALUAT

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de prăjituri (Deserturi).

pasca-fara-aluat
Pască fără aluat
Una dintre acele retete de Paste care poate figura fara probleme si la retete de prajituri, fiindca poate fi un desert placut si in alte perioade ale anului.

 1 kg de branza dulce de vaca   6-7 ouă   400-500 g zahar   4 linguri cu faina   2-3 linguri cu gris   150-175 g margarină Rama   1 praf de copt   1 lamaie  • 50-75 g stafide (3/4 pahar)   1/2 pahar cu rom sau coniac • 2-3 plicuri cu zahar vanilat
  • Cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea se pun stafidele curatate de codite intr-un bol, se toarna peste ele coniacul sau romul si se completeaza cu apa clocotita pana se acopera bine de tot.
  • Lamaia se opareste rapid, se sterge uscat, apoi se rade prin razatoarea mica.
  • Dupa ce am ras coaja, o jumatate de lamaie se stoarce bine si se indeparteaza samburii. Intr-o cescuta se stinge praful de copt cu zeama de lamaie.
  • Se pun stafidele intr-o strecuratoare, la scurs.
  • Se freaca bine branza de vaca cu zaharul, margarina, galbenusurile si praful de copt stins dupa cum am aratat, pana cand se omogenizeaza.
  • Se adauga apoi faina, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si stafidele,  iar la sfarsit albusurile batute foarte bine si se incorporeaza incet.
  • De preferat sa se foloseasca fie o formă de copt rotundă sau o cratită, fie o tava mare de friptura, cu peretii inalti, lunga cat adancimea cuptorului, dar mai ingusta decat el. Pasca fara aluat va iesi mai inalta si va putea fi pusa frumos pe platou. Daca nu, se foloseste tava cuptorului si, la servit, se va taia in doua, de-a lungul.
  • Se unge tava cu margarina, se tapeteaza cu faina si gris, iar pe fundul tavii se pune inca o lingura de gris. Se toarna umplutura. Se pune tava in cuptorul incins, se coace la foc mic spre mijlociu cam 50 de minute, apoi se scoate din cuptor.
  • Pasca fara aluat  se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna, dupa care se aseaza pe platou cu fata in sus.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

4 comentarii:

  1. Mare placere o sa-mi faca incercarea minunii aci de fata, Zina Doamna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Încearcă, Lăcrămioara, încearcă, merită pe deplin ! M-aș bucura dacă mi-ai scrie cum ți s-a părut !

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !