2014-03-08

Moda anilor '90

Moda

Moda anilor '90. Brad Pitt cu ochelari de soare Aviator
De regulă, oamenii unui deceniu resping moda care a precedat cu un deceniu înainte și reînvie elemente din urmă cu două decenii. Fenomenul s-a petrecut și cu moda anilor 90, în care se regăsesc multe caracteristici din moda anilor '70.
La începutul anilor '90 au supraviețuit blugii tubulari, puloverele supradimensionate, rochiile baby-doll, jachetele din denim și  tricourile polo. Negrul a predominat coloristic în toate împrejurările. S-au menținut și ochelarii de soare aviator, atât de bine prezentați de Tom Cruise în Top Gun – film vedetă al anilor '80.
Către mijlocul deceniului au reapărut rochiile cu imprimeuri florale ale anilor '70, bluzele din dantelă și pantofii cu platformă, viu colorați. La costumele bărbătești moda a cerut  ca etichetele caselor de modă (Gucci, Lacoste, Yves Saint-Laurent, Armani) să fie purtate cât mai la vedere.
bratari-slap
Brățări Slap
Spre sfârșitul perioadei, moda anilor 90 a adus în atenție, la femei, fustele mini, pantalonii evazați, blugii cu talie joasalenjeria tanga precum și topurile scurte care dezvăluiau buricul.
Părul buclat al anilor '80 a căzut în dizgratie si a fost înlocuit de părul drept, cu bretonul la mare cinste.
În ceea ce îi privește pe bărbați, Bill Gates a dat tonul la renunțarea la costume, iar pantofii sport au ajuns obligatorii.
La adolescenți și tineri brățările Slap au fost un mare succes, după cum pantalonii căzuți până la jumătatea posteriorului, preluați din moda hip-hop, par să fi fost marele eșec al modei din anii '90 ( de altfel, s-a afirmat că acest mod de a purta pantalonii a fost preluat din închisorile pentru bărbați, unde reprezenta, de fapt, o modalitate de a-și arăta disponibilitatea…). Pentru fete, fusta mini în carouri și ciorapii trei sferturi au refăcut imaginea idilică a ”școlăriței cuminți.”
scolaritele-cuminti
Școlărițele cuminți

~~~~~~~~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !